CJ Craiova a aprobat construirea unui ansamblu rezidențial în zona centrală și istorică fără dezbatere publică

Consiliul Local Craiova a aprobat, ieri, construirea unui ansamblu rezidențial ce va fi format din 230 de apartamente în blocuri cu regim de înălţime de şase etaje şi galerii comerciale în zona centrală şi istorică a oraşului unde a funcţionat fosta întreprindere 7 Noiembrie, potrivit unui comunicat Agerpres.

Însă locuitorii  din zonă nu sunt deloc încântați de această veste și solicită prefectului de Dolj să nu dea aviz de legalitate acestei hotărâri, întrucât nu a fost organizată  o dezbatere publică şi nu au primit nicio asigurare că şantierul nu le va afecta locuinţele.

“Potrivit legii, autoritatea publică este obligată să organizeze întâlniri în care să dezbată public proiectul de act normativ, dacă acest lucru este solicitat de către o asociaţie legal constituită. Noi nu am fost informaţi oficial în legătură cu ce se construieşte în zonă, la ce distanţă de construcţiile adiacente vor fi blocurile, dacă ne afectează din punct de vedere al sănătăţii şi siguranţei familiei. Nu putem accepta ca primăria care funcţionează din taxele cetăţenilor să nu ţină cont de interesele acestora. De asemenea, nu a existat niciun panou de informare la faţa locului şi nu ştim nimic în legătură cu ce se va construi. Era de datoria primăriei să se asigure că toţi cetăţenii din zonă sunt informaţi corect şi nu sunt cu nimic afectaţi”, susţin locuitorii din zonă, în solicitarea transmisă Prefecturii.

De asemenea, ei mai susțin că pentru această construcție fie nu există studii de poluare fonică, de circulaţie şi de trafic, fie acestea nu au fost luate în considerare.

 Conform proiectului complexul rezidenţial se va construi pe locul fostei întreprinderi 7 Noiembrie, privatizată în 1993, când a fost cumpărată de omul de afaceri Constantin Popeci. În 2018, firma Valletta Villas din Sibiu, reprezentată prin Marcel Marcea, fost consilier judeţean PNL, a cumpărat de la omul de afaceri craiovean Constantin Popeci terenul fostei fabrici 7 Noiembrie (12.000 mp) pe care se aflau mai multe construcţii, din zidărie şi hale metalice. Halele metalice au fost deja demolate, în picioare rămânând clădirea zidită, care este monument istoric.