3 august 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Cîţu: Vizăm stimularea unei prezenţe economice americane cât mai consistente în România

Foto: news.ro

 

Premierul Florin Cîţu a declarat joi,1 iulie, la recepţia oferită de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Independenţei, că Guvernul  are în vedere stimularea unei prezenţe economice americane cât mai consistente în România.

“Vom menţine cooperarea strategică dintre România şi SUA la cel mai înalt nivel prin fructificarea oportunităţilor ce decurg din viziunea noastră comună privind dimensiunea de apărare, securitate energetică, recuperarea economică sustenabilă. Totodată, consolidarea rezilienţei şi întărirea relaţiilor transatlantice. Dincolo de excelenta noastră cooperare în planul securităţii şi importanţa creşterii prezenţei militare a SUA în ţara noastră, Guvernul României vizează încurajarea şi stimularea unei prezenţe economice americane cât mai consistente în România, inclusiv în ceea ce priveşte dezvoltarea surselor de energie, inclusiv cea nucleară”, a declarat  premierul Florin Cîţu, potrivit unui comunicat Agerpres.

El a arătat că recenta adoptare a Legii de ratificare a acordului interguvernamental dintre România şi SUA privind domeniul nuclear civil trebuie să “dea semnalul pentru accelerarea configurării unor proiecte de anvergură, capabile să ofere o ancoră strategică suplimentară relaţiei bilaterale”.

Premierul a subliniat că dezvoltarea consistentă a dimensiunii economice şi de investiţii a Parteneriatului strategic dintre România şi SUA constituie o prioritate majoră pentru Guvern.

“Vom face asta prin promovarea unor politici care să ofere predictibilitate, transparenţă şi reducerea greutăţilor birocratice, eliminarea birocraţiei – cum spun eu. Împreună cu colegii mei din Guvern suntem angajaţi într-un efort colectiv prin care demonstrăm că Guvernul României este un partener de încredere al mediului de afaceri. O astfel de relaţie este esenţială pentru realizarea potenţialului uriaş de dezvoltare pe care îl are România”, a mai precizat  Cîţu.

El a evidenţiat şi faptul că Guvernul susţine dezvoltarea şi consolidarea Parteneriatului Strategic cu SUA.

“O Românie sigură, stabilă şi de succes reprezintă un obiectiv strategic pentru mine şi Guvernul meu. Suntem angajaţi să urmărim consolidarea securităţii şi să valorificăm potenţialul economic şi comercial. Apreciem cooperarea noastră în combaterea terorismului, a criminalităţii cibernetice şi a ameninţărilor cibernetice şi protejarea drepturilor intelectuale. (…) Guvernul României va spori discuţiile cu privire la Visa Waiver”, a mai afirmat premierul.