23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Cîţu, după întâlnirea cu reprezentanţii hotelurilor şi restaurantelor: Vrem ca toţi românii să-şi poată petrece concediul în ţară

Foto: Guvernul României Facebook

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi după întâlnirea  pe care a avut-o cu reprezentanţii Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România, că plănuiește  să  găsească alături de aceştia soluţii pentru a redeschide industria ospitalităţii în condiţii  optime de  siguranţă sanitată, iar lumea să îşi poată petrece concediul în ţară. „Vaccinarea şi respectarea măsurilor sanitare rămân soluţiile sigure în perspectiva redeschiderii acestui sector, aşa cum ne-am propus, după 1 iunie”, a adăugat şeful Guvernului.

 Pe pagina de Facebook a Guvernului României,  Flori Cîțu spunea: „Am avut astăzi o întâlnire foarte bună cu reprezentanţii Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România. Vrem să găsim împreună soluţii pentru a redeschide, în condiţii de siguranţă sanitară, industria ospitalităţii şi toţi românii să aibă acces la aceste servicii, să-şi poată petrece concediul în ţară. Vaccinarea şi respectarea măsurilor sanitare rămân soluţiile sigure în perspectiva redeschiderii acestui sector, aşa cum ne-am propus, după 1 iunie. Apreciez deschiderea partenerilor mei de dialog şi sprijinul oferit pentru a încuraja vaccinarea personalului HoReCa înainte de reluarea activităţii în acest sector. Va fi un semnal bun pentru întreaga populaţie şi un pas înainte pentru reluarea activităţilor turistice. Calendarul livrării dozelor şi creşterea capacităţii de vaccinare sunt premise sigure că vom continua în ritm susţinut campania de vaccinare anti-COVID-19”. 
 În continuare, premierul susține dorința ca atigând un anumit prag de imunizare a populaţiei, lumea poate reveni la normalitatea mult așteptată.
În cadrul întâlnirii  pe care a avut-o astăzi, Cîţu a subliniat că nu se dorește condiţionarea accesului cetăţenilor la serviciile industriei ospitalităţii şi hoteliere de dovada vaccinării.
” Nu vrem să discriminăm pe nimeni şi nu sunt adeptul ideii de a diviza populaţia în ”vaccinaţi” şi ”nevaccinaţi”. În nici un caz nu vrem să limităm călătoriile românilor în ţară pe baza acestui criteriu. De asemenea, vom respecta deciziile care vor fi luate la nivelul Uniunii Europene privind certificatul verde în privinţa deplasărilor internaţionale. Cetăţenii României trebuie să se bucure de toate drepturile şi libertăţile europene”, a completat Cîţu.