24 septembrie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Circa 6,5 tone de deşeuri colectate în cadrul acţiunii ”Oltul cu apele curate”

Aproximativ 6,5 tone de deşeuri, dintre care jumătate din plastic, au fost colectate în cadrul acţiunii “Oltul cu apele curate”, organizată la sfârşitul săptămânii trecute de Fundaţia Comunitară Covasna şi Asociaţia MaiMultVerde, potrivit Agerpres.

Acţiunea de ecologizare s-a desfăşurat pe tronsonul Bălan, judeţul Harghita – Ilieni, judeţul Covasna, adică de la izvorârea Râului Olt până la intrarea în judeţul Braşov, iar la aceasta au participat aproximativ 350 de voluntari din 18 localităţi.

În etapa următoare, cu sprijinul autorităţilor şi poliţiei locale, vor fi amplasate panouri informative şi camere video în mai multe locuri din apropierea Râului Olt unde se depozitează ilegal deşeuri, pentru descurajarea acestui fenomen.

Monitorizarea va fi făcută, pentru început, de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Sistem de management integrat al Deşeurilor (ADI-SMID) din judeţul Covasna”.

Acţiunea de ecologizare a fost precedată, în luna august, de montarea unei bariere plutitoare în dreptul municipiului Sfântu Gheorghe, la circa 100 de metri de punctul de vărsare al pârâului Debren în Olt, cu scopul de a opri şi colecta deşeurile aduse de apă.

Proiectul “Oltul cu apele curate” este parte din programul multianual “Cu Apele Curate”, susţinut de Lidl România, ce urmăreşte reducerea poluării cu plastic a apelor Dunării şi afluenţilor săi, precum şi a Mării Negre.