13 iunie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Cipru include România pe lista roșie a statelor cu risc

Foto: Agerpres

Cipru a inclus România pe lista roșie a statelor cu risc epidemiologic. Astfel, românii vor putea intra în Cipru cu certificat de vaccinare sau cu test PCR negativ, făcut cu 72 de ore înainte de călătorie. Totodată, la sosire trebuie să facă al doilea test, pe cheltuială proprie, potrivit digi24.ro.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile cipriote au revizuit condițiile de intrare în Republica Cipru, în contextul pandemiei.

Astfel, începând de luni, toate persoanele care au un certificat de vaccinare împotriva COVID-19, eliberat de autoritățile competente ale altor state, sunt exceptate de la obligația de a prezenta un test molecular tip RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 și de la măsura autoizolării.

Documentul care atestă vaccinarea împotriva COVID-19 trebuie redactat în limba engleză.

În contextul noilor măsuri, persoanele care sosesc din state incluse în categoria roșie și care nu dețin un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 pot intra în Republica Cipru în urma prezentării unui test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de călătorie.

De asemenea, aceste persoane trebuie să efectueze un al doilea test molecular tip RT-PCR, pe cheltuială proprie, la sosirea în Republica Cipru, pe aeroport.