10 mai 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Ciprian Ciucu vrea să acorde sprijin financiar familiilor care nu au posibilitatea să le ofere copiilor îngrijirea corespunzătoare

Primarul Ciprian Ciucu  dorește sa acorde sprijin financiar familiilor care nu pot să le ofere copiilor îngrijirea corespunzătoare, un proiect de hotărâre pe această temă regăsindu-se pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Sector 6 din 15 aprilie.

“Se aprobă derularea şi finanţarea în cuantum maxim de 300.000 lei din bugetul local al Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti în anul 2021 a proiectului ‘Prestaţii financiare excepţionale pentru familii care nu au posibilitatea de a acorda copiilor îngrijirea corespunzătoare’ desfăşurat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6”, se arată în  proiectul de hotărâre.

Trebuie menționat faptul că durata proiectului este de 8 luni. Mai exact se  prevede acordarea de bonuri valorice, în cuantum de maxim 400 lei/copil, pentru o perioadă de până la 6 luni, pentru achiziţionarea de alimente, medicamente, haine, rechizite, produse de igienă şi de îngrijire pentru copii aflaţi în familii care, din cauza lipsei resurselor financiare, nu le pot asigura satisfacerea nevoilor de bază.

Totodată, va fi acordat sprijin de maxim 4.000 de lei, o singură dată, familiilor cu copii care nu reuşesc să le asigure acestora condiţii adecvate de creştere şi dezvoltare.

În cadrul proiectului se  menţionează oferirea de suport de maxim 8.000 lei, o singură dată, familiilor care traversează o situaţie excepţională care pune în pericol sănătatea, integritatea, dezvoltarea copilului/copiilor.

Cel de-al patrulea obiectiv al proiectului este acordarea de bonuri valorice şi/sau bani, în cuantum de maxim 500 lei/caz pentru o perioadă de maxim 8 luni (suma totală alocată pentru un caz va fi în cuantum de maxim 4.000 de lei), femeilor gravide şi/sau mamelor/părinţilor care au în îngrijire copii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 3 ani.

Grupurile ţintă ale proiectului sunt reprezentate de copii şi familii din categorii sociale vulnerabile.