Cinematograful “Elvire Popesco” se redeschide vineri, cu avanpremiera filmului “La Vérité”

Cinematograful “Elvire Popesco” se va redeschide vineri, 29 ianuarie, cu avanpremiera filmului “La Vérité” în regia lui Hirokazu Kore-Eda, cu Catherine Deneuve, Juliette Binoche şi Ethan Hawke, anunța Institutul Francez din Bucureşti.

La eveniment a fost invitată și Laurence Auer, ambasadoarea Franţei în România, care va adresa un mesaj de bun venit spectatorilor înaintea proiecţiei.

“La Vérité” reprezintă primul film pe care regizorul Hirokazu Kore-Eda l-a realizat în afara Japoniei, în limba franceză şi a fost nominalizat la Leul de Aur – Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia 2019, potrivit Agerpres.

Instituția de cultură a mai spus că a pregătit pentru sâmbătă avanpremiera filmului “Servans”/”Servitorii” de Ivan Ostrochovsky. Cu această ocazie spectatorii îl vor putea revedea pe actorul român Vlad Ivanov vorbind în limba slovacă. Proiecţia de sâmbătă va fi urmată de o întâlnire cu Vlad Ivanov.

Cei care doresc să participe la aceste proiecții trebuie să știe că ele se desfăşură în condiţii de siguranţă sanitară, în conformitate cu reglementărilor în vigoare. Capacitatea cinematografului va fi redusă la 30% (54 de locuri), iar programul se va încheia la ora 21,00, precizează organizatorii.

Biletele sunt disponibile și se pot comanda  pe www.elvirepopesco.ro.