28 iulie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Cine a fost cel mai bun jucător de la EURO 2020

Foto: Profimedia Images

Gianluigi Donnarumma, portarul selecţionatei Italiei, a fost ales cel mai bun jucător al Campionatului European de fotbal – EURO 2020, la finalul căruia Squadra Azzurra a cucerit titlul continental pentru a doua oară în istoria sa, duminică seara, pe stadionul Wembley din Londra, în faţa reprezentativei Angliei (3-2 după loviturile de departajare), potrivit digi24.ro.

Donnarumma, în vârstă de 22 ani, care şi-a încheiat contractul cu AC Milan la sfârşitul sezonului şi a cărui viitoare destinaţie pare să fie echipa franceză Paris Saint-Germain, a fost esenţial în succesul Italiei, reuşind să apere două dintre penalty-urile englezilor în finală (cele executate de Jadon Sancho şi Bukayo Saka).

„Este un vis, nu ştiu ce să spun. Este excepţional, am scris istorie. Meritam acest succes, chiar dacă nimeni nu a crezut în noi, însă iată că am reuşit. La loviturile de departajare am fost liniştit, ştiam ceea ce sunt capabil să fac”, a declarat Donnarumma la finalul jocului de pe Wembley.

Goalkeeper-ul italian a încasat doar 4 goluri în cele 7 partide disputate de naţionala ţării sale la EURO 2020, reuşind să-şi păstreze poarta imaculată în toate cele trei meciuri din faza grupelor, cu Turcia (3-0), Scoţia (0-0) şi Cehia (1-0).

Fundaşul italian Leonardo Bonucci a fost desemnat, la rândul său, cel mai valoros jucător al finalei EURO 2020.

Portughezul Cristiano Ronaldo a fost declarat golgheterul Campionatului European de fotbal – EURO 2020, chiar dacă a marcat acelaşi număr de goluri ca şi cehul Patrick Schick (5), atacantul lusitan având însă şi un assist reuşit pe parcursul celor 360 de minute în care s-a aflat pe teren, informează EFE.

Ronaldo a înscris 3 dintre golurile sale din lovituri de la 11 m, în timp ce Patrik Schick a avut o singură reuşită de la punctul cu var.