Cinci schimbări în Guvernul Dăncilă! Vezi ultimele declarații ale premierului

În urma unei ședinte CEX a PSD care a durat trei ore, premierul Viorica Dăncilă a vorbit despre remanierea guvernamentală. Foto: facebook.com/psdbiroupresa

Guvernul Dăncilă s-a remaniat iar! În urma ședinței CEX a PSD, premierul Viorica Dăncilă a anunțat cinci schimbări în executivul de la Palatul Victoria. Judecătoarea Dana Gârbovan ca ministru al Jusțitiei, Mihai Fifor ca ministru de Interne, Șerban Valeca la Ministerul Educației, Iulian Iancu în funcția de vicepremier pe probleme economice și Ana Birchall ca vicepreședinte pentru parteneriate strategice sunt propunerile făcute de PSD.

Viorica Dăncilă a precizat că luni îl va suna pe președintele Klaus Iohannis și îi va spune că va trimite toate aceste cinci propuneri la Palatul Cotroceni. Premierul a făcut și o serie de declarații în ceea ce privește înlocuirea Anei Birchall de la Ministerul Justiției cu judecătoarea Dana Gârbovan. ,,Înainte de şedinţa CEX, am avut o discuţie cu Ana Birchall, i-am mulţumit pentru activitate şi i-am spus că vreau să fac această modificare la Ministerul Justiției. Îmi doresc ca ministru al Justiției o persoană care să facă parte din sistem, un om cu foarte multă experiență. Am vorbit și cu doamna Dana Gârbovan, nu puteam face această propunere fără a avea o discuție cu dânsa. Am rugat-o să vină, având în vedere experiența domniei sale și respectul de care se bucură în domeniul justiției. Sper ca președintele Klaus Iohannis să o accepte, nu văd de ce nu ar face-o”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul a comentat și  informația potrivit căreia Ana Birchall ar fi plecat din ședința CEX  direct la Palatul Cotroceni, nemulțumită că a fost schimbată din funcție. ,,Nu știu despre acest lucru. Dacă a făcut așa ceva este foarte grav. Este membru PSD și problemele le rezolvăm în interiorul partidului”, a spus Dăncilă.