Cifre alarmante pentru România! Situația la zi din Diaspora și câți români vor să emigreze

 

Diaspora românească a ajuns a cincea cea mai mare din lume, potrivit unui raport al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. Foto: diasporaro.co.uk

Cel puțin 630.000 de copii au fost născuți în străinătate de românii care au emigrat. Această cifră cu adevărat surprinzătoare reiese dintr-un raport al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). Mai mult decât atât, în același raport se specifică faptul că diaspora românească a ajuns a cincea cea mai mare din lume.

Statisticile arată și alte lucruri îngrijorătoare. În ultimii ani, aproximativ 25% dintre românii care trăiesc în țară şi-au exprimat dorinţa de a se stabili definitiv în străinătate, dacă ar avea posibilitatea. Vorbim practic despre unul dintre cele mai mari procente înregistrate în regiune. Aproape jumătate dintre persoanele în vârstă de 15-24 de ani din România au declarat că vor să emigreze.

Și acest lucru se întâmplă în condițiile în care, tot raportul OCDE, mai precizează că majoritatea românilor cu job în alte țări practică meserii slab calificate. Iar mulți dintre cei cu studii superioare sunt supracalificaţi. Mai mult decât atât, românii din străinătate sunt încă discriminați, ceea împiedica integrarea lor cu succes în societăţile gazdă.