Christine Lagarde a fost validată pentru funcția de președinte al Băncii Centrale Europene

Foto: g4media.ro

Christine Lagarde a obţinut astăzi, la Strasbourg, sprijinul Parlamentului European pentru numirea în funcţia de preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE), potrivit g4media.ro.

Eurodeputaţii au aprobat cu 394 de voturi pentru, 206 împotrivă şi 49 de abţineri, numirea Christinei Lagarde la conducerea Băncii Centrale Europene.

Parlamentul European emite un aviz fără caracter obligatoriu asupra numirii în funcţie a preşedintelui BCE, iar decizia finală va fi luată de către Consiliul European. Christine Lagarde îl va înlocui pe Mario Draghi la conducerea BCE începând cu data de 1 noiembrie.

Înainte de a vota, eurodeputaţii au dezbătut în plen candidatura Christinei Lagarde din perspectiva capacităţii sale de a ocupa această funcţie. Candidatura va fi inclusă pe agenda summitului UE din 17-18 octombrie.

Christine Lagarde a spus deja că politica monetară „nu poate majora potenţialul de creştere pe termen lung al statelor”. Aceasta a făcut apel către guvernele din zona euro să îşi coordoneze politicile economice şi să elaboreze un răspuns bugetar comun în cazul unei crize.