3 august 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

China: Un nou focar de COVID-19 la graniţa cu Myanmarul

China a raportat miercuri un focar de COVID-19 într-un mic oraş de la graniţa cu Myanmarul, o ţară instabilă din punct de vedere politic unde epidemia de coronavirus face ravagii, potrivit Agerpres.

Forţele de ordine din provincia chineză Yunnan (sud-vest) şi-au consolidat prezenţa lângă graniţă pentru a preveni orice intrare ilegală pe teritoriul chinez.

În urma unei campanii masive de screening în oraşul de frontieră Ruili, autorităţile sanitare au raportat miercuri 15 noi bolnavi locali. Dintre aceştia, 12 sunt din Myanmar.

Myanmarul, confruntat cu o instabilitate politică accentuată după lovitura militară din 1 februarie, este una dintre ţările unde epidemia s-a accelerat cel mai mult în ultimele săptămâni.

Oraşul cu 270.000 de locuitori este în prezent în lockdown: locuitorii trebuie să rămână acasă, şcolile sunt închise, la fel şi magazinele, cu excepţia anumitor pieţe, farmacii şi spitale.

La Ruili au fost înregistrate deja trei focare de COVID-19 de la începutul pandemiei, însă acestea au fost rapid izolate.