23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

China anunță că îşi creează propria monedă digitală

Foto: Profimedia Images

Guvernul chinez va emite cash digital. Versiunea Chinei privind o monedă digitală este controlată de banca centrală a ţării, care va emite noii bani electronici. Moneda este aşteptată să confere guvernului chinez noi instrumente vaste de monitorizare a economiei şi oamenilor, potrivit digi24.ro.

Beijingul îşi poziţionează de asemenea yuanul digital pentru utilizare la scară internaţională, acesta urmând să nu fie legat de sistemul financiar mondial, unde dolarul american este rege de la cel de-al doilea război mondial.

Moneda digitala a Chinei stârneşte îngrijorare în SUA

Banii digitalizaţi ar putea reor­dona fundamentele lumii finan­ciare, iar faptul că un stat autoritar şi rival al SUA este primul care lansează o monedă digitală naţională stârneşte îngrijorare în Washington.

La mijlocul anului 2019, Face­book anunţa că-şi va lansa propria criptomonedă. Realizarea faptului că aceasta ar putea circula într-o bază de utilizatori mult mai vastă decât orice populaţie naţională a generat temeri că tehnologia ar putea ameninţa monedele tradeţionale. În timp ce autorităţile americane s-au concentrat pe eforturi de a stopa Facebook, reuşind în cele din urmă, China şi-a accelerat iniţiativa lansării unui yuan digitalizat, lansând teste în aprilie 2020.

Acum, bancherii centrali ai lumii se tem că ceea ce Facebook a plănuit cu o monedă digitală poate fi acum realizat de China, cu un guvern puternic.