Cheile Bicazului rămân în județul Neamț. Instanța respinge cererea autorităților din Harghita

Foto: Facebook/Parcul Național Cheile Bicazului

Cheile Bicazului rămân în județul Neamț, deși autoritățile din Harghita au cerut în instanță că zona ar trebui să fie administrată de municipiul Gheorghieni. Curtea de Apel a respins contestația în acest sens, iar decizia este definitivă, potrivit digi24.ro.

Cheile Bicazului aparțin din punct de vedere administrativ de județul Neamț. Este decizia anunțată în urmă cu 6 luni de Curtea de Apel Ploiești. Aceasta a fost contestată de autoritățile din Harghita care susțin că municipiul Gheorgheni trebuie să administreze Cheile Bicazului.

„Curtea de Apel Ploiești admite excepția imposibilității contestațiilor. Respinge contestațiile în anulare, ca inadmisibile. Obligă contestatarii Municipiul Gheorgheni și UAT Județul Harghita la plata către intimata Comuna Bicaz-Chei a sumei de 8000 lei, câte 4000 lei fiecare. Irevocabilă. Sentința pronunțată în ședința publică, azi, 13.01.2021”, scrie în decizia instanței.

Miza procesului a constituit-o granița administrativă dintre județele Neamț și Harghita. În prima instanță, Tribunalul Prahova a decis să anuleze procesul verbal în care se consemna montarea unor borne de hotar și să stabilească o altă graniță, cu 4 kilometri înspre județul Neamț, ceea ce implica trecerea Cheilor Bicazului, administrativ, în județul Harghita.