Cheile Bicazului au revenit în administrarea județului Neamț

Foto: psnews.ro

Prefectul de Neamţ, George Lazăr, a anunțat câştigarea procesului privind graniţa administrativă dintre judeţele Neamţ şi Harghita, potrivit Agerpres.

“Decizie irevocabilă: Cheile Bicazului au ‘revenit’ administrativ în judeţul Neamţ. Curtea de Apel Ploieşti a pronunţat (…) sentinţa definitivă în procesul a cărui miză a devenit graniţa administrativă dintre judeţele Neamţ şi Harghita. Prima instanţă, Tribunalul Prahova, a decis să anuleze procesul verbal în care se consemna montarea unor borne de hotar şi să stabilească o altă graniţă, cu 4 kilometri înspre judeţul Neamţ, ceea ce implică trecerea Cheilor Bicazului, administrativ, în judeţul Harghita. Decizia Tribunalului Prahova a fost atacată la Curtea de Apel Ploieşti, unde reprezentanţii instituţiilor din Neamţ au fost prezente la fiecare termen şi au depus concluzii scrise”, a scris George Lazăr pe contul său de Facebook.

Între Harghita şi Neamţ a existat un diferend pe tema graniţei dintre cele două judeţe, care a ajuns în instanţă printr-o acţiune iniţiată de municipiul Gheorgheni.

În timp ce Consiliul Judeţean Harghita consideră că zona Cheilor Bicazului este în întregime pe teritoriul său, Consiliul Judeţean Neamţ susţine contrariul.