Challapa şi Billy, câinii salvatori din România, participă la căutarea victimelor din Albania

Challapa şi Billy, câini utilitari special instruiţi, participă în aceste zile, alături de stăpânii lor, Vlad Popescu şi Romică Chinţoi, voluntari la Clubul Câinilor Utilitari (CCU) din Bucureşti, la misiunea de căutare şi salvare a victimelor cutremurului din Albania, potrivit news.ro.

Echipele din România intervin de miercuri dimineaţă, în sprijinul autorităţilor din Albania, în urma cutremurului în care peste 40 de persoane au decedat.

Astfel, acestea au reuşit alături de câinii special antrenaţi să recupereze de sub dărâmături mai multe persoane decedate, printre care şi un cuplu, pe care salvatorii i-au găsit îmbrăţişaţi.

“Este o misiune grea pentru noi, fiind practic prima intervenţie reală a clubului în caz de cutremur. De asemenea, au fost numeroase replici care ne-au pus în dificultate, deoarece sunt multe cladiri grav avariate şi care riscă să se prăbuşească în orice moment. Sperăm să se încheie curând căutările şi să ne întoarcem acasă cu bine, atât noi, cât şi căţeii”, a spus Vlad Popescu, fondator al Clubului Câinior Utilitari.

Cele două echipele om-câine ale CCU prezente în Albania sunt atestate în cadrul programelor organizate de Ministerul Afacerilor Interne la Centrul Chinologic “Aurel Greblea” – Sibiu, iar intervenţia din Albania are loc în cadrul protocolului semnat de CCU cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Foto: news.ro