CGMB: Pe ordinea de zi “Coşul solidarităţii”, achiziţia de teste pentru infecţia cu SARS-CoV-2 și a unui aparat real time PCR

Joi, 30 aprilie,  va avea loc o ședință la  nivelul municipiului București, unde se vor dezbate trei proiecte care urmăresc achiziţia unui aparat real time PCR pentru Spitalul “Victor Gomoiu”, achiziţia de teste pentru infecţia cu SARS-CoV-2 pentru beneficiarii centrelor sociale şi implementarea proiectului “Coşul solidarităţii” dedicat seniorilor.

“Coşul solidarităţii” are în vedere un sprijin oferit seniorilor ce au îndeplinit vârsta de 65 de ani, care se află în stare de vulnerabilitate și au domiciul în București. Acesta este format din produse alimentare şi sanitare necesare în contextul pandemiei COVID-19. Sprijinul va fi acordat de Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti, împuternicit în vederea elaborării regulamentului, în termen de două zile de la data intrării în vigoare a hotărârii, conform Agerpres.

În referatul de aprobare, semnat de primarul general, se arată că până acum foarte multe  persoane vârstnice vulnerabile au apelat numerele de telefon ce au fost  puse la dispoziţie de Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti, semnalând dificultăţi în procurarea alimentelor de bază şi a echipamentelor de protecţie.

Pentru cel de-al doilea proiect de hotărâre, Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti este împuternicită să cumpere teste pentru infecţia cu noul coronavirus şi servicii de prelevare şi prelucrare a probelor pentru beneficiarii centrelor sociale din subordinea acesteia.

Conform proiectului “Şi copiii trebuie testaţi”, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) este determinată să achiziţioneze un aparat real time multiplex PCR pentru a dota Spitalului Clinic de Copii “Dr. Victor Gomoiu”.

“ASSMB, ţinând cont de cele mai recente îndrumări ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care recomandă ca testarea persoanelor pentru depistarea virusului SARS CoV-2 să se facă folosind metodologia de testare RT-PCR (Real Time Polymerase Chain Reaction), datorită acurateţei rezultatului, vine în sprijinul realizării acestui deziderat, motiv pentru care propune Consiliului General al Municipiului Bucureşti achiziţionarea unui aparat real time multiplex PCR pentru Spitalul Clinic de Copii ‘Dr. Victor Gomoiu’, care va asigura testarea, atât a pacienţilor copii, cât şi a cadrelor medicale, care le oferă îngrijire”, se arată în nota de fundamentare.