29 martie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

CGMB a respins proiectul privind darea în plată a unei părţi din Satul Francez

Astăzi, a fost  anunțat faptul că proiectul care prevede darea în plată a unei părţi din Satul Francez, având în vedere obligaţiile către Maria şi Costică Constanda, a fost respins,  pentru a treia oară de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

S-au înregistrat 26 de voturi “pentru”, unul “împotrivă” şi cinci abţineri, însă pentru a fi adoptat proiectul era nevoie de votul favorabil a cel puţin două treimi din numărul total (51) al consilierilor municipali în funcţie.

Mai trebuie menționat faptul că CGMB a mai respins acest proiect de două ori – miercurea aceasta şi pe 15 iulie.

“Unii dintre consilierii generali şi-au încălcat jurământul faţă de bucureşteni. Nu le pasă că noi, de săptămâna viitoare, nu vom mai putea face nicio plată în beneficiul bucureştenilor. Au votat ori butonul ‘abţinere’ ori nu şi-au exercitat dreptul de vot ori, cum este cazul grupului PMP, nu a participat la şedinţă. (…) Liderul grupului PNL din Consiliul General, domnul Bujduveanu, a votat împotrivă, (…) iar consilierii generali USR s-au abţinut – Ivan Florin, Ana Ciceală, Cosmin Smighelschi, Alexandru Gâdiuţă şi Florin Grigorescu. Grupul PSD a votat şi, de asemenea, doar cei care au fost prezenţi din grupul ALDE, pentru că am avut şi absenţi. PSD, ALDE au votat, PNL şi USR nu, iar PMP a lipsit cu desăvârşire. Cam ăsta este respectul pe care-l arată consilierii generali bucureştenilor”, a declarat primarul general, Gabriela Firea, în şedinţa CGMB.

Primarul a mai precizat în cadrul ședinței CGMB, că Municipalitatea trebuie să plătească familiei Constanda 115 milioane de euro. Potrivit acesteia, prin darea în plată a celor 15.000 de metri pătraţi din Satul Francez, Primăria Capitalei nu scapă în totalitate de datorie.

Astăzi ședința CGMB a fost la un pas să nu mai aibă loc, deoarece s-a primit o ameninţare cu bombă. Ulterior, aceasta s-a dovedit a fi falsă.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns