CFR Cluj, debut perfect în Europa League! A învins pe Lazio

Bilel Omrani a marcat golul victoriei pentru CFR Cluj în meciul cu Lazio. Foto: gsp.ro

După ce a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, CFR Cluj s-a mulțumit cu participarea în grupele Europa League. Aseară, campioana României a avut un debut perfect în această competiție. Echipa lui Dan Petrescu a învins pe teren propriu cu scorul de 2-1 pe Lazio Roma, nimeni alta decât câștigătoarea Cupei Italiei.

Italienii au deschis scorul prin Bastos în min.25, dar CFR Cluj a reușit să revină până la pauză și să egaleze prin Deac, cel care a transformat în min.41 un penalty obținut de Djokovic. La pauză, Dan Petrescu l-a schimbat pe Traore cu Omrani iar golgeterul campioanei României avea să decidă soarta meciului în min. 75. Mai întâi a luat la țintă transversala porții lui Lazio pentru ca apoi să reia mingea cu capul în plasă. CFR Cluj a câștigat așadar primul meci jucat în grupa F și este lider după prima rundă. În cealaltă partidă a grupei, Rennes a remizat cu Celtic pe teren propriu, scor 1-1.

Dan Petrescu a explicat la finalul meciului de ce a ales să schimbe sistemul de joc la partida cu Lazio și de ce Bilel Omrani nu a fost titular. Foto: gsp.ro

La final, Dan Petrescu era un antrenor fericit. El a explicat de ce a ales să schimbe sistemul de joc la acest meci. ,,Când schimbi radical sistemul trebuie să ai și puțin noroc. Nu poți schimba ce ai lucrat în doi ani de zile, sistemul 4-3-3, și să aștepți rezultate imediate. Când adversarul joacă cu 2 atacanți de valoare, trebuie să ai trei fundași centrali. Așa consider. Celtic sau Slavia au avut un singur atacant, atunci am jucat și noi cu doi fundași centrali.  Știam că toată lumea mă va face praf dacă pierdeam. Mi-am asumat asta! Ei au fost mai buni în prima repriză. Cred că am mai avut un penalty în partea secundă. Ei au mai avut o singură șansă să ne dea gol”, a declarat Dan Petrescu după victoria cu Lazio la TV Telekom Sport.

Antrenorul echipei campioane a României a dezvăluit și motivul pentru care Bilel Omrani, autorul golului decisiv, a început partida din postură de rezervă. ,,El a avut și niște probleme înainte meciului. Toată lumea știe că cine nu face ce vreau eu, pierde echipa. El nu s-a antrenat cum trebuie o zi sau două în debutul săptămânii și a pierdut echipa. Indiferent cum te cheamă, nu joci la CFR în condițiile astea”, a mai spus Dan Petrescu.