9 februarie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Cetăţenii Sectorului 1 ar putea primi tichete pentru energie de 1.000 lei

Foto: Agerpres

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat un proiect îndrăzneț prin care fiecare cetăţean major cu domiciliul în sector ar putea primi un tichet anticriză în valoare de  1.000 lei pentru energie şi a făcut apel la reprezentanţii partidelor politice din Consiliul Local să lase “calculele electorale” şi să aprobe acest proiect.

“Vă prezint astăzi, în premieră pentru administraţiile locale, măsurile noastre pentru cetăţenii sectorului afectaţi de actuala criză energetică. Oferim un sprijin financiar cetăţenilor din Sectorul 1 pentru a putea trece mai uşor de criza energetică. Încurajăm implementarea unor măsuri de eficienţă energetică în fiecare locuinţă din Sectorul 1. Oferim 200 milioane de lei locuitorilor din Sectorul 1. E vorba de un sprijin financiar sub formă de tichet anticriză în valoare de 1.000 lei pentru fiecare locuitor”, a declarat Armand, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

În acest context, edilul a mai precizat că ajutorul este nominal şi va primi acest tichet anticriză fiecare locuitor care a împlinit 18 ani. “De acest ajutor nu vor beneficia decât cetăţenii care au domiciliul în Sectorul 1”, a mai precizat Clotilde Armand, adăugând că fiecare cetăţean va primi tichetul acasă.

Potrivit primarului Sectorului 1, sursa banilor pentru aceste tichete o reprezintă  economiile făcute din renegocierea contractului cu operatorul de salubritate: 100 milioane de lei în 2021 şi 100 milioane de lei în 2022.

Primarul a adăugat că va convoca o şedinţă de Consiliu local, care va avea loc într-o săptămână, iar această hotărâre de consiliu va fi supusă la vot.

“Este o măsură anticriză care poate fi aplicată rapid.(…) De aceşti bani, locuitorii sectorului pot alege singuri destinaţia investiţiilor prioritare pe capitolul energie”, a mai spus Clotilde Armand, menţionând în acest sens izolarea imobilului, instalarea panourilor fotovoltaice sau pompe de căldură, de ferestre sau uşi noi, calorifere noi alte sisteme de încălzit, achiziţia sau schimbarea centralei de apartament sau de bloc şi, acolo unde e posibil, achitarea facturilor la energie.

Clotilde Armand a susţinut că aceasta este soluţia pe care administraţia locală a Sectorului 1 a găsit-o potrivită pentru cetăţeni, în acest moment, “în lipsa unor măsuri de sprijin adoptate de Guvernul României”.

Print Friendly, PDF & Email