Cetățenii din UE pot trimite Comisiei Europene opinii despre reducerea poluării

Foto: Getty Images

Comisia Europeană lansează o consultare publică deschisă cu privire la un plan de acțiune al UE pentru reducerea la zero a poluării, potrivit digi24.ro.

Consultarea este deschisă până pe 10 februarie 2021, iar comentariile vor fi luate în considerare pentru elaborarea și perfecționarea inițiativei.

Pilon principal al Pactului verde european («Green Deal»), strategia privind reducerea la zero a poluării se va baza pe inițiative în domeniul energiei, al industriei, al mobilității, al agriculturii, al biodiversității și al climei.

„Poluarea mediului nu numai că are un impact negativ asupra sănătății noastre, în special a cetățenilor din categoriile cele mai vulnerabile, ci este și unul dintre factorii principali care conduc la pierderea biodiversității. Așadar, este clar că trebuie să se acționeze urgent. Prin Planul de acțiune privind reducerea la zero a poluării, dorim să creăm un mediu de viață sănătos pentru europeni, să contribuim la o redresare rezilientă și să stimulăm tranziția către o economie curată, circulară și neutră din punctul de vedere al impactului asupra climei”, a spus comisarul pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius.