Cetăţean român, cercetat pentru infracţiunea de contrabandă cu tutun

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au identificat şi confiscat ţigări în valoare de 245.600 lei în urma mai multor acţiuni, un cetăţean român fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, potrivit Agerpres.

Autoritățile au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Teceu Mic, judeţul Maramureş, două persoane care se deplasau de la malul râului Tisa spre interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase.

“Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au oprit, au abandonat coletele şi au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul ucrainean. În cel mai scurt timp, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

La faţa locului au fost descoperite 25 de colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care au fost transportate la sediul instituţiei, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 17.250 pachete cu ţigări, în valoare de peste 201.800 lei.