Cercetătorii au rămas uimiți! Care este ultima lor descoperire

Descoperirea unui oraș scufundat i-a uimit pe cercetători! Aceștia au găsit ruinele unui templu subacvatic în orașul scufundat Heracleion, supranumit „Atlantida Egiptului”, potrivit yoda.ro.

Dar să vă oferim mai multe amănunte legate de această descoperire inedită. Metropola antică s-a scufundat în urmă cu 1.200 de ani și a fost descoperită în anul 2000. De atunci, arheologii s-au străduit să scoată la iveală noi părți ale acestei așezări.

În cea mai recentă incursiune, scafandrii egipteni și europeni au descoperit ruinele unui templu, dar și mai multe bărci pline de comori precum monede extrem de vechi și bijuterii.
Folosind un dispozitiv sofisticat de scanare, ei au identificat noi părți ale construcției. Este vorba despre rămășițele unui vechi templu grec, coloanele clădirii, dar și numeroase obiecte realizate din ceramică în secolele al III-lea și al IV-lea î.Hr. Monedele din bronz datează din timpul domniei Regelui Ptolemeu al II-lea (283 – 246 î. Hr.).

Mai mult decât atât, arheologii s-au aventurat și în zona fostului oraș Canopus, și el înghițit de ape. Acolo au găsit ruinele mai multor clădiri, monede din aur și bronz, inele și cercei.

Arheologii nu știu deocamdată ce a determinat scufundarea orașului Heracleion.  Teoria principală se referă la faptul că sedimentele pe care a fost construit Heracleion s-au prăbușit și, în combinație cu nivelurile ridicate ale mării, au determinat colapsul întregii regiuni pe care se întindea orașul.

Foto: Ministerul Antichităților Egiptene