Central European Film Festival aduce o paletă variată de evenimente culturale

Central European Film Festival (CEFF) aduce la  în acest an la Timişoara, în perioada 23 – 27 septembrie, o gamă variată de evenimente culturale, cine-concertul “S-a furat o bombă”, în acompaniamentul live al trupei COMA, şase filme, două lansări de carte şi un calup de filme scurte realizate de studenţii de la UNATC, care se intersectează în tema “UTOPII”, potrivit unui comunicat Agerpres.

La ediţia de acum a CEFF  va fi reprezintată şi Irlanda, în contextul în care Galway exercită titlul de Capitală Europeană a Culturii, care va fi prezentă cu două filme regizate de Ken Loach, la Iulius Gardens-Family Plaza, “The Wind that Shakes The Barley/Mângâierea Vântului” (sâmbătă, de la ora 19,30) şi “Jimmy’s Hall/Salonul lui Jimmy”, duminică, de la aceeaşi oră.

Organizatorii au menționat că secţiunea Panorama include două filme româneşti, “Urma”, debutul în lungmetraj al lui Dorian Boguţă, câştigător al Premiului Zilelor Filmului Românesc pentru Debut la TIFF 2020 şi “Malmkrog”, recentul film al lui Cristi Puiu, premiat la ediţia din acest an a Berlinalei. Acestora li se adaugă alte două coproducţii, “Găteşte Copulează Omoară / Cook F**k Kill”, regizat de Mira Fornay, şi “Domnul Jones/MR. JONES”, o dramă biografică, inspirată din fapte reale, cu un titlu dat de regizoarea Agnieszka Holland după personajul din romanul distopic semnat de George Orwell – “Ferma animalelor”.

Programul complet al Central European Film Festival începe miercuri (ora 19,30), în faţa Garnizoanei din Piaţa Libertăţii, cu Cine-concert COMA pe filmul “S-a furat o bombă”, de Ion Popescu-Gopo.

 Mai trebuie menționat faptul că accesul la evenimente este gratuit, dar se face prin completarea formularului de înscriere: shorturl.at/kuFSV.