24 septembrie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Cel puţin 50 de morți în Statele Unite, în urma uraganului Ida

Foto: Profimedia Images

Bilanţul deceselor provocate de uraganul Ida în nord-estul Statelor Unite a crescut la cel puţin 50, în contextul în care mulţi dintre rezidenţi speră în continuare că persoanele date dispărute în timpul inundaţiilor vor fi găsite, potrivit digi24.ro.

Autorităţile din statul New York au confirmat 17 decese, patru au fost raportate în comitatul Westchester, iar restul în metropola New York, unde aproape toate victimele au fost surprinse de ape în apartamente amenajate în subsoluri în mod ilegal.

În New Jersey au fost confirmate 27 de decese în urma furtunii, alte patru persoane fiind date dispărute, a precizat un purtător de cuvânt al guvernatorului Phil Murphy. Printre cei dispăruţi se numără doi studenţi, care au fost văzuţi ultima dată în Passaic, New Jersey, miercuri. 

O slujbă de comemorare a fost organizată duminică la Universitatea Seton Hall din South Orange pentru Nidhi Rana, o studentă în primul an de facultate din Passaic, care a fost văzută ultima dată cu prietenul ei, Ayush Rana, student la Universitatea de Stat Montclair, în timp ce apele repezi se învolburau în jurul maşinii acestuia.

Alte state din nord-estul american unde au fost raportate decese în urma furtunii Ida sunt Connecticut, unde cel puţin o persoană a murit, Pennsylvania, cu cel puţin patru morţi, şi Maryland, cu cel puţin o victimă.

Papa Francisc a transmis condoleanţe victimelor uraganului Ida în timpul slujbei duminicale din Piaţa Sf. Petru de la Vatican.