28 iulie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Cel puțin 21 morți și zeci de dispăruți în Germania, din cauza ploilor și inundațiilor violente

Foto: Profimedia Images

Cel puțin 21 de persoane au murit și zeci au fost date dispărute joi, după ploile puternice din vestul Germaniei din cauza cărora s-au revărsat mai multe râuri, iar casele și pivnițele au fost inundate, potrivit digi24.ro.

Două persoane au murit și în Belgia vecină, în timp ce și Olanda a fost grav lovită de furia naturii, anunță BBC. Acesta este efectul unor precipitații record înregistrate pe alocuri în vestul Europei, care au provocat revărsări ale râurilor importante.

Poliția germană anunțase în cursul dimineții de joi că 70 de persoane au dispărut în apropierea zonei viticole Ahrweiler, în landul Renania-Palatinat, după ce râul Ahr care se varsă în Rin s-a revărsat și a spulberat mai multe case.

Un localnic a fugit din Ahrweiler, după ce a fost emisă o alertă de inundație la 2 dimineața. „Nu am trăit niciodată o astfel de catastrofă, în care râul să iasă din matcă într-un timp atât de scurt”, a declarat pentru o televiziune locală bărbatul de 63 de ani.

La nord, în Renania de Nord-Westfalia, două persoane au fost găsite moarte în pivnițe inundate din Koln, iar alte decese s-au înregistrat în Solingen, Unna și Rheinbach, a anunțat poliția. Miercuri seara, doi pompieri au murit în acest land.