14 mai 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Cea mai mare tranşă de vaccin AstraZeneca soseşte marţi în ţară

Foto: Agerpres

Grupul de comunicare al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că cea mai mare tranşă de vaccin de la compania AstraZeneca, care constă în 643.200 de doze, va ajunge marţi, 4 mai, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”.

Transportul va fi asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră, potrivit unui comunicat Agerpres.

Aceste doze noi vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului “Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman, se arată într-un comunicat transmis de Grupul de comunicare al CNCAV.

Până în acest moment, ţara noastră a recepţionat 1.558.000 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând din data de  15 februarie, 591.881 de doze au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

CNCAV a mai explicat că în centrele de vaccinare se vor folosi atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.