21 martie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Cea de-a 100-a reprezentaţie a spectacolului “Cursa de şoareci” are loc pe 14 februarie la TNB

Foto: News.ro

Piesa ce reprezintă o adaptare a cărții  Agathei Christie, “Cursa de şoareci”, pusă în scenă de Erwin Şimşensohn în 2017, a ajuns la reprezentaţia cu numărul 100, care va fi sărbătorită, în mod deosebit,  pe 14 februarie, la Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” Bucureşti.

Spectatorii care vor fi prezenţi în Sala “Ion Caramitru” a TNB la această reprezentaţie vor asista la o experienţă inedită, având ocazia de a vedea pe scenă, de-a lungul celor două părţi ale spectacolului, pe toţi actorii care vor interpreta, pe rând, partiturile personajelor, potrivit unui comunicat Agerpres.

Capodoperă a genului poliţist, “Cursa de şoareci” a avut premiera la Londra, în 1952, şi de atunci se joacă, în mod continuu, avaând mare succes, fiind considerat cel mai longeviv spectacol din istoria teatrului.

În distribuţie se regăsesc: Ileana Olteanu, Lari Giorgescu, Petre Ancuţa, Tomi Cristin, Mihai Calotă, Silviu Biriş, Dragoş Stemate, Florin Călbăjos, Adela Mărculescu, Simona Bondoc, Ada Galeş, Cosmina Olariu, Gavril Pătru, Răzvan Oprea.

Într-un conac al Angliei rurale, în plină (şi convenabilă) furtună de zăpadă, mai mulţi călători excentrici rămân înzăpeziţi, rupţi de civilizaţie şi de lumea din jur. Însă ce pare la început doar o situaţie neplăcută, la îndemâna protecţiei consumatorilor, se transformă rapid într-o cursă a suspiciunilor, temerilor şi adevărurilor tăinuite. Şi-asta pentru că la radio, printre ştirile despre starea drumurilor şi puţin jazz, se strecoară un anunţ neliniştitor. O crimă s-a petrecut în Londra, iar suspectul, ale cărui semnalmente se potrivesc oricui (chiar şi neobişnuiţilor vizitatori), este în libertate. Printr-un ultim apel înainte de căderea liniilor telefonice, poliţia anunţă că va trimite un agent la pensiunea izolată. Oare vinovatul se află chiar printre oaspeţi?

Print Friendly, PDF & Email