Ce trebuie să faci dacă angajatorul te forțează să demisionezi

Angajatorul nu îi poate impune demisia salariatului său. Din cauză că o concediere ilegală este mult mai ușor de atacat în instanță, unii angajatori preferă să îi impună salariatului demisia în loc. Deși Codul muncii precizează că decizia de a demisiona îi aparține salariatului, demisia forțată și sancționarea ei ca atare nu este tratată de Codul muncii, iar impunerea unei demisii este o problemă cu care mulți salariați s-au confruntat, scrie avocatnet.ro.

Decizia de a demisiona reprezintă, conform Codului muncii, actul unilateral de voință prin care salariatul comunică în scris angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui preaviz. Prin urmare, decizia îi aparține exclusiv salariatului și nu poate fi impusă de angajator. Dacă dorește încetarea contractului salariatului, angajatorul are la îndemână alte mijloace legale, cum ar fi concedierea.

Există destul cazuri în care salariații se plâng de faptul că angajatorii îi pun în fața cererii de demisie și îi forțează să o semneze. Trebuie să vă spunem din start că, dacă ești pus într-o astfel de situație, cea mai bună decizie este să nu semnezi. Dacă o faci, va fi foarte greu de dovedit ulterior că a fost vorba de o demisie forțată.

Cel mai bun lucru de făcut în cazul în care angajatorul încearcă să te constrângă să semnezi o demisie pe care tu nu o dorești ar fi să amâni semnarea, să mergi să depui o plângere la Inspecția Teritorială a Muncii de care aparține sediul social al firmei la care ești angajat și să îi lași pe inspectori să pornească demersurile necesare.

Dacă totuși ți-ai semnat, sub presiune demisia, atunci poți sesiza instanța judecătorească, solicitând anularea acesteia, dacă ea a fost provocată de angajator. Demisia se poate ataca în fața judecătorilor doar dacă se invocă existența unui viciu de consimțământ.