Ce sumă a încasat Primăria Capitalei pentru organizarea concertului Metallica pe Arena Națională

Foto: digi24.ro

Primăria Capitalei a încasat 28.000 de euro chirie pentru organizarea concertului Metallica pe Arena Națională, a declarat primarul Gabriela Firea, astăzi, într-o vizită la stadion. După organizarea concertelor Ed Sheeran și Metallica, gazonul a fost extrem avariat, iar cheltuielile de înlocuire s-au ridicat la 240.000 de euro.

”Dacă este un concert umanitar, Arena este oferită gratuit, dacă este un concert cu vânzare de bilete, dar la care noi suntem parteneri, atunci se stabilește o reducere procentuală, iar dacă nu suntem parteneri, așa cum a fost în cazul trupei Metallica, până în 30.000 de euro, mai exact 28.000 de euro. Merită să găzduim astfel de evenimente, fiindcă Bucureștiul și bucureștenii au nevoie de toate tipurile de evenimente și câtă vreme nu afectăm calendarul competițional, nu văd de ce nu am face și noi așa cum procedează toate marile orașe din Europa”, a spus Gabriela Firea.

Potrivit hotnews.ro, pentru anumite contracte de închiriere se poate cere și schimbarea gazonului după eveniment pe cheltuiala organizatorilor. ”La Ed Sheeran s-au plătit 60.000 de euro, atât închirierea cât și schimbarea gazonului”, a spus primarul general.

Gabriela Firea a afirmat că vara viitoare, Arena Națională ar putea găzdui un concert al cântăreței Celine Dion.