19 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Ce spune ministrul Mediului despre norul radioactiv de la Cernobîl

Foto: digi24.ro

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat că, în prezent, se fac monitorizări atente şi măsurători detaliate de către reprezentanţii Ministerului Mediului, pentru stabilirea calității aerului, potrivit stirileprotv.ro.

Acesta susține că, deocamdată, nu sunt motive de îngrijorare în ceea ce priveşte norul radioactiv care a plecat de la Cernobîl.

“Prelevam probe în fiecare zi, nu s-au înregistrat depăşiri ale poluanţilor în atmosferă. Evident am pregătit astfel încât la primele precipitaţii să luăm probe să vedem dacă se constată cantităţi de poluanţi radioactivi. Cert este ca astăzi vreau să informez populaţia să nu îşi facă griji că ar putea avea de suferit în urma incendiului de la Cernobîl”, a spus Costel Alexe.

Mai mult, Reţeaua Naţională de supraveghere a radioactivităţii mediului nu a înregistrat depășiri ale limitelor de avertizare. Autoritățile fac analize asupra probelor de aerosoli atmosferici la sediul agenţiilor de mediu din Bucureşti, Arad, Iaşi, Constanţa, Craiova şi Maramureş.

Monitorizarea radioactivităţii este efectuată cu 37 de laboratoare locale şi 86 de staţii automate, ce urmăresc debitul dozei gama absorbite în aer.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns