Ce ascund terasele din centrul Brașovului. Alimentele sunt depozitate lângă gunoaie

Foto: ziare.com

Centrul istoric al Brașovului este dominat de gunoaie. Mai mulți turiști au surprins imagini de-a dreptul revoltătoare pe lângă mai multe restaurante din Piața Sfatului. Potrivit stirileprotv.ro, gunoaiele stau în același loc cu alimentele care vor fi servite clienților.

Unul dintre cele mai sofisticate restaurante din Brașov aruncă gunoaiele pe unde se face și aprovizionarea localului. “Întâi se scoate gunoiul şi apoi se face aprovizionarea. E singura cale de acces, pe unde putem să ieşim”, a spus un angajat al restaurantului.

Foto: stirileprotv.ro

Inspectorii OPC au efectuat mai multe controale, în urma cărora au amendat proprietarii restaurantului de trei ori. Mai mult, la ultimul control s-a decis și închiderea pe termen nelimitat a bucătăriei.

Incredibil este și faptul că la ora 8 dimineața, grămezile de gunoi sunt depozitate exact la intrarea în restaurant. Firmele de salubritate sunt obligate să ridice deșeurile până la ora 8 dimineața, însă cel mai des mașinile de gunoi apar abia la amiază.  „Să vii cu maşina murdară, din care curg zoaie, la 10.00 – 10 jumate, în Centrul Vechi al Brașovului, e nepermis. Sunt turişti care se ridică să-şi mute scaunul ca să poată trece maşina de gunoi”, a spus Oana Coantă, proprietara unui restaurant.

Amenzile pentru nerespectarea normelor sanitare încep de la suma de 600 de lei și ajung până la 18.000 de lei. Pe lângă amendă, există posibilitatea să se adauge și închiderea temporară sau definitivă a activității.