Cazul ursului lăsat să agonizeze 18 ore pe șosea, discutat în ședința Ministerului Mediului

Foto: europafm.ro

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a convocat astăzi o ședință la Ministerul Mediului, după cazul din Harghita, unde un urs rănit într-un accident a fost lăsat să agonizeze 18 ore pe șosea, potrivit hotnews.ro.

La ședința convocată pentru ora 11:00 la sediul Ministerului Mediului vor participa toate autoritățile implicate, inclusiv reprezentanți ai fondurilor de vânătoare.

“Am convocat pe toți cei implicați în această problematică a urșilor, pentru a vedea cum modificăm și hotărârea de guvern 94/2014 privind acest comitet al situațiilor de urgență. Este inadmisibil, cu prefect, cu reprezentanți ai Jandarmeriei, ai celor din ministerul Mediului, DSV, să ajungem să se uite unul la altul, pasând responsabilitatea de la unul la celălalt, pentru ca în ceasul al 12-lea să ajungă documentația la Ministerul Mediului și ministrul să ia decizia de avizare a acelei proceduri de recoltare”, a spus Costel Alexe.

Un urs a fost lovit, sâmbătă seara, de un autoturism în care se aflau trei persoane, la ieşirea din localitatea Praid, județul Harghita. Animalul, grav rănit sâmbătă, în jurul orei 18.00, a agonizat pe marginea drumului până duminică la prânz, pentru că autoritățile nu reușeau să ia o decizie. Până la urmă, s-a luat decizia ca animalul să fie împușcat pentru  a-i curma suferința.

Poliția a deschis un dosar penal în acest caz, în timp ce ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că a demarat procedura de demitere a prefectului de Harghita, pentru „modul în care autoritățile județene au gestionat situația ursului lovit”.