19 martie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Cătălin Drulă anunţă că s-au depus patru oferte pentru proiectarea drumului de legătură dintre Râmnicul Vâlcea şi A 1, parte din Autostrada Sibiu – Piteşti

Foto: News.ro

Miercuri, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că s-au depus patru oferte pentru proiectarea drumului de legătură dintre Râmnicul Vâlcea şi A 1, parte din Autostrada Sibiu – Piteşti.

”Mă bucur să anunţ că avansează licitaţia pentru un proiect extrem de important pentru judeţul Vâlcea: conexiunea dintre Municipiul Râmnicu Vâlcea şi Autostrada A1, în zona Tigveni. Ieri au fost depuse 4 oferte pentru proiectarea aşa-numitului tronson 6 al Autostrăzii Sibiu-Piteşti” se arată într-o postare pe Facebook a ministrului Transporturilor.

Potrivit informațiilor oferite de acesta, proiectul este împărţit în două sectoare, între Curtea de Argeş şi Tigveni, respectiv între Tigveni şi Rm. Vâlcea, ambele fiind bazate pe noul model de caiet de sarcini al CNAIR.

”Pe primul sector de 11 km se va reface drumul naţional DN73C, prin reabilitarea structurii rutiere, amplasarea unor elemente de siguranţă rutieră, montarea unui sistem modern de scurgere a apelor şi alte consolidări. Al doilea segment de aproximativ 13 km presupune un mix între modernizarea actualului drum naţional pe anumite sectoare şi realizarea de variante noi de traseu, care să amelioreze considerabil fluenţa şi siguranţa circulaţiei”, a mai scris ministrul.

Print Friendly, PDF & Email