Case evacuate în județul Constanţa din cauza prăbușirii malului Canalului Dunăre-Marea Neagră

Foto: news.ro

Malul Canalului Dunăre-Marea Neagră continuă să se prăbușească. Potrivit news.ro, opt case din comuna Cumpăna, județul Constanța vor fi evacuate. În urmă cu câteva zile, alte trei case au fost evacuate.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a fost convocat, astăzi, într-o ședință extraordinară cu privire la situația malului Canalului Dunăre-Marea Neagră. “Scopul acesteia a fost de a adopta o hotărâre CJSU de evacuare a familiilor din zona de risc şi de a stabili măsurile concrete ce decurg din această decizie. Hotărârea a fost votată în unanimitate, pe considerentul de a fi eliminat orice risc ce ţine de siguranţa oamenilor şi pentru ca experţii proiectanţi şi constructorii să poată începe, în regim de urgenţă, realizarea lucrărilor tehnice identificate ca fiind necesare”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Constanţa.

Foto: reporterglobal.ro

Prăbușirea malului evoluează, astfel se impune evacuarea a opt case din prima linie. Această decizie este luată cu scopul de a nu pune viața localnicilor în pericol și pentru ca experţii tehnici să poată să înceapă lucrările de consolidare a taluzului.

Cele opt locuințe vor fi evaluate, astfel să poată fi activată procedura pentru despăgubiri în cazul în care se vor produce pagube. Mai mult, se va apela la sprijinul Administraţiei Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale pentru a se putea asigura locuințe modulare. Acest ajutor vine în completarea soluțiilor temporare ale Primăriei Cumpăna.