9 februarie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Cartea “Rezerva /Spare” a prinţului Harry este cea mai bine vândută carte pe Amazon în Marea Britanie

Foto: News.ro

Cartea “Rezerva/Spare” a prinţului Harry  a ajuns, în prezent, numărul 1 în topurile de vânzări pe Amazon din Marea Britanie şi printre cele mai bune titluri la precomandă pentru retailerii de pe stradă, înainte de lansarea oficială de marţi, 10 ianuarie.

“Spare”, prima carte de memorii a ducelui de Sussex, a fost o surpriza  ce se preconiza ca se va transforma într-o mare lansare, dar publicitatea recentă  care s-a făcut în jurul cărţii – inclusiv dezvăluiri că Harry şi fratele său, prinţul William, s-au bătut, că fraţii i-au cerut tatălui lor să nu se căsătorească cu Camilla, şi că Harry a luat cocaină – a înregistrat un interes crescut în rândul publicului.

În interviul  care a fost difuzat duminică de ITV  prinţul Harry şi-a apărat cartea. El a spus că „nivelul de informaţii scurse de la alţi membri ai familiei înseamnă că, în mintea mea, ei au scris nenumărate cărţi, cu siguranţă milioane de cuvinte au fost dedicate încercării de a-mi distruge soţia şi pe mine până în punctul în care am avut să părăsesc ţara mea”.

Marii comercianţi cu amănuntul, inclusiv Amazon şi Waterstones, au oferit cartea pentru 14 lire sterline – jumătate din preţul recomandat de retail de 28 lire sterline – de când a intrat în pre-vânzare.

“Spare” a fost constant în lista celor mai vândute cărţi Amazon de când a fost anunţată publicarea ei, mai exact anul trecut. În prezent, ocupă locul 1 în topul general al celor mai vândute.

De asemenea, s-a vândut bine la Waterstones, unde John Cotterill, managerul categoriei non-ficţiune, a declarat că este „unul dintre cele mai bune titluri de precomandă din ultimul deceniu pentru Waterstones”.

„Ne aşteptăm ca interesul ridicat al clienţilor să fie susţinut şi după publicare, totul indicând că “Spare” este una dintre cele mai vândute în 2023”, a adăugat Cotterill.

Aceasta carte a fost tradusă în peste 16 limbi si beneficiază și de varianta în română, care s-a lansat ieri, 10 ianuarie, la editura Nemira.

Print Friendly, PDF & Email