23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

”Carmen”, un nou spectacol online la ONRI

Foto: Opera Nationala Romana Iasi / facebook.com

În situația actuală în care ne aflăm, Opera Naţională Română Iaşi şi-a adaptat programul la scenariul roşu, care interzice organizarea spectacolelor în sală, şi a anunţat că reprezentaţiile apreciate de public se vor putea urmări în perioada următoare pe site-ul instituţiei şi pe pagina sa de socializare.

“După ce sâmbătă a fost difuzat evenimentul ‘El tango’, care a avut premiera în acest an, săptămâna aceasta iubitorii operei pot viziona un nou spectacol extrem de apreciat, ‘Carmen’ de Georges Bizet. Reprezentaţia care a avut loc pe 26 februarie va putea fi urmărită gratuit joi, de la ora 18,30. Vor interpreta Maria Miron Sîrbu (Carmen), Teodor Ilincăi (Don Jose), Alexandru Constantin (Escamillo), Ana Maria Donose (Micaela), soliştii, Corul şi Orchestra Operei ieşene. Conducerea muzicală a fost asigurată de Ciprian Teodoraşcu. Opera Naţională Română Iaşi lucrează în această perioadă şi la alte titluri îndrăgite, care vor fi difuzate în perioada următoare”, au anunţat reprezentanţii ONRI, potrivit unui comunicat Agerpres.

Decizia de a transmite spectacole în mediul online a fost luată de conducerea ONRI, în contextul în care pe 19 martie CJSU a decis ca municipiul Iaşi să intre în scenariul roşu în urma creşterii ratei de infectări cu COVID-19.