Care sunt universitățile cele mai bune din lume la reciclare și sustenabilitate

Universitatea College Corck din Irlanda. Foto: atlanticbridge.com

Studenții au așteptări mari de la instituțiile pe care le vor urma atunci când vine vorba de sustenabilitate și tocmai din acest motiv 87% dintre studenți vor ca aceasta să fie promovată activ, în timp ce mai mult de jumătate vor să fie insclusă printre cursurile lor, potrivit hotnews.ro.

Times Higher Education a realizat un sondaj din care reiese un top al universităților din întreaga lume cu privire la responsabilitatea acestora față de mediu. Clasamentul a avut în programele de cercetare, raportul privind durabilitatea și reciclarea.

Astfel, topul arată că pe primul loc se află Universitatea College Corck din Irlanda, care încă din 2007 a stabilit reguli clare de recilcare și de gestionare a deșeurilor. Top 10 al acestor universități este dominat de universități britanice care pun mare preț pe sustenabilitate.

Pe locul al doilea se situează Universitatea din Newcastle, care are o echipă specială care se ocupă de managementul mediului și ajută la reducerea consumului de energie și a emisiilor și promovează opțiunile de călătorie durabile.

Top 10 universități care se ocupă cel mai bine de sustenabilitat. Foto: hotnews.ro