”Caravana cu Medici” ajunge în mai multe sate defavorizate din România

Foto: caravanacumedici.ro

“Caravana cu Medici” este o asociaţie care oferă îngrijiri medicale gratuite persoanelor din zonele defavorizate. Aceasta va vizita în luna octombrie patru sate din România pentru a diagnostica şi trata afecţiuni cardiovasculare și ca să ofere sprijin pentru sănătatea femeii, potrivit Agerpres.

Satele care vor fi vizitate în luna octombrie sunt Banca (judeţul Vaslui), Homoroade (judeţul Satul Mare), Roşia Montană (judeţul Alba) şi Varniţa (judeţul Vrancea).

Pe data de 5 şi 6 octombrie, “Caravana cu Medici” va realiza acţiuni medicale în Banca, pentru depistarea, tratarea şi prevenţia afecţiunilor cardiovasculare la adulţi. În intervalul 11-12 octombrie vor fi organizate două caravane în Homoroade cu acţiuni pentru sănătatea femeii şi în Roşia Montană pentru afecţiuni cardiovasculare. De asemenea, în perioada 18-20 octombrie, asociația va merge în Varniţa.

De la începutul anului şi până în prezent, “Caravana cu Medici” a organizat 16 caravane personalizate, dedicate sănătăţii femeii, copiilor şi persoanelor de vârsta a 3-a.

Anul trecut, “Caravana cu Medici” a reuşit să ajungă în 21 de sate din 12 judeţe și a stabilit un record al ediţiilor. Caravanele cardio efectuate au inclus realizarea a 809 consultaţii şi 461 de consulturi de specialitate şi au fost recoltate 881 de analize. Caravanele pentru sănătatea femeii au dus la realizarea a 385 de teste Babeş-Papanicolau, 340 de ecografii de sân şi distribuirea a 200 de vouchere pentru mamografie.