Carantină în localitatea Cuza Vodă din județul Constanța. Sunt vizați 600 de oameni

Foto: digi24.ro

Autoritățile au instituit carantină într-o zonă din localitatea Cuza Vodă din județul Constanța, fiind vizați 600 de oameni, scrie digi24.ro. Măsura a fost luată după ce 10 persoane au fost confirmate pozitiv la coronavirus, iar restricțiile în localitate nu sunt respectate.

Prefectura Constanța anunță că, începând din această dimineață, o parte importantă din localitatea constănțeană Cuza Vodă a intrat în carantină, în urma unui ordin semnat de secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat. Măsura a fost luată în urma unei analize de risc efectuate de DSP Constanța, prin care s-a constatat faptul că în localitate există un risc epidemiologic ridicat.

În 17 aprilie, o persoană a fost confirmată cu COVID-19, iar la cererea autorităților s-a făcut un screening al populației, cu ajutorul jandarmilor constănțeni și al medicilor de familie. Alte 9 persoane au fost confirmate cu prezența virusului SARS-CoV-2.

„În analiza de risc prezentată de DSP Constanța, se menționează și faptul că populația aflată în arealul propus pentru carantinare nu respectă izolarea la domiciliu și normele impuse prin Ordonanțele Militare în vigoare. De asemenea, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au luat la cunoștință că, în cartierul în cauză, există mai multe cazuri de infecții respiratorii nedeclarate. În zona carantinată locuiesc circa 600 din cei 3.586 de cetățeni ai comunei Cuza Vodă. Mai precis, zona delimitată este la nord de strada Vișinului, la est de strada Medgidiei, la sud de strada Salcâmului și la vest de strada Viorelelor”, se arată în informarea Prefecturii Constanța, potrivit Mediafax.