11 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Carantina a transformat Londra într-un paradis al șobolanilor

Foto: Getty Images

Carantina a transformat Londra într-un paradis al șobolanilor. Numărul rozătoarelor a crescut cu peste 50% și, fiindcă multe clădiri de birouri sunt închise, șobolanii au ajuns în grădinile și casele oamenilor, atrași de resturile alimentare, potrivit digi24.ro.

Nimeni nu știe cu exactitate câți șobolani trăiesc în Londra, dar se presupune că e vorba de aproximativ 20 de milioane, adică de două ori mai mulți decât numărul oamenilor. 

În condițiile în care multe restaurante și clădiri de birouri din centrul Londrei rămân goale, șobolanii sunt obligați să migreze în zonele rezidențiale în căutare de hrană. Rozătoarele au mai fost atrase și de mâncarea lăsată pentru păsări pe timpul iernii.

Paul Claydon, un angajat al unei companii de deratizare, a afirmat că în mod normal primea aproximativ zece apeluri pe săptămână privind prezența rozătoarelor, dar că, în timpul perioadelor de carantină, au fost “cu ușurință cu 20 mai multe“.

Șobolanii se pot înmulți rapid. Cercetările făcute de firma de control al dăunătorilor Rentokil arată că o pereche de șobolani poate duce la nașterea a aproximativ 1.250 de exemplare într-un an. Și dimensiunea șobolanilor crește. Paul Claydon susține că a ajuns să nu fie neobișnuit pentru el să prindă un șobolan care măsoară până la 40 de centimetri.

Lasă un răspuns