CARACATIȚA GUNOAIELOR APARȚINÂND CUPLULUI FIREA -PANDELE CONTAMINEAZĂ SITUL PROTEJAT NATURA 2000 ȘI SITUL ARHEOLOGIC GUMELNIȚA DIN ULMENI

Reportajul difuzat de postul de televiziune Realitatea plus arată cum puterea și funcțiile deținute de cuplul Firea – Pandele au creat o adevărată caracatiță a gunoaielor aceștia devenind stăpâni absoluți pe deșeurile aparținând Primăriei Municipiului București și orașului Voluntari.

Prin amplasarea bombei ecologice lângă satul Ulmeni și a rețelei ilegale de platforme de transfer a gunoaielor din București și Ilfov fraudează banii publici, TVA-ul, taxa pe economia circulară având ca efect poluarea, afectarea sănătății și contaminarea populației din București din Ilfov și din Ulmeni.

Caracatița gunoaielor a transportat ilegal începând din anul 2019 și continuă să o facă nestingherit și în prezent, deșeurile municipale aparținând Primăriei Municipiului București și orașului Voluntari în cantități astronomice de peste 1500 tone pe zi, deșeuri îngropate ulterior la marginea satului Ulmeni direct în sol fără cea mai mică protecție ajungând în prezent la munți de gunoaie de peste 20 m înălțime și la cantități de peste 200.000 tone.

Lângă satul Ulmeni incluzând terenul gropii de gunoi este Situl protejat Natura 2000, situat la coordonatele N 44º 8′ 45”, E 26º 54′ 15”.

Tot lângă satul Ulmeni este amplasat Situl Arheologic Gumelnița, situat la coordonatele 44.14389°N 26.74222°E. În interiorul acestui Sit Argeologic se îngroapă deșeurile provenite din București și Voluntari, direct în sol.

Pe lângă infracțiunile de mediu se adaugă adevărate crime de mediu prin distrugerea Siturilor Europene protejate dar și a Siturilor Arheologice de importanță mondială cu descoperiri din neolitic care sunt distruse și pierdute prin depozitarea deșeurilor peste aceste vestigii.

Ceea ce este uimitor și fără precedent în România sau într-o țară europeană este faptul că această contaminare nu este întâmplătoare fără intenție și remediabilă rapid ca urmare a unui accident sau eveniment nedorit. Această contaminare a populației, a Siturilor Europene protejate și a Siturilor Arheologice a fost programată în detaliu, gândită și protejată de oameni politici ai țării și chiar de Garda Națională de Mediu, instituția cu atribuții în domeniul controlului și protejarea mediului.

Iată caracatița Firea – Pandele în domeniul gunoaielor, cea mai periculoasă caracatiță care întoarce România la nivelul anilor 1990 privind corupția și imaginea țării noastre în Europa și în lume.

Capul caracatiței este format așa cum ne așteptam de Pandele Florin și Gabriela Firea alături de Nelu Iordache.

Aceștia începând cu anul 2019 au programat exodul deșeurilor municipale apartinând Primăriei Municipiului București și orașului Voluntari către propria groapă de gunoi ilegală din Oltenița, Ulmeni, Călărași patronată din umbră de aceștia. Pentru a pune în practică acest măreț plan Firea, Pandele si Nelu Iordache aveau nevoie de complici și de tentacule care să pună în mișcare operațiunea și să dea o impresie de legalitate întregii afaceri, care urma să le aducă peste 50 milioane euro pe an.

Astfel, fiind o operațiune ilegală, frauduloasă și ilicită aveau în primul rând nevoie de protecție la nivelul Gărzii Naționale de Mediu, ținând cont că planul prevedea infracțiuni de mediu, poluare, afectarea sănătății și contaminarea oamenilor și crime de mediu prin contaminarea de arii europene protejate și situri arheologice de importanță mondială.

Astfel, apar tentaculele 1 și 2 sora Gabrielei Firea, Angelica Cobzariu adjuncta Comisarului General al Gărzii Naționale de Mediu din 2019, Gabriela Dorojan.

Cu aceste două doamne ocupând funcțiile maxime în stat, în domeniul controlului pe linie de mediu, afacerea gropii ilegale Ulmeni, Călărași si infracțiunile de mediu au fost protejate și sunt în continuare la nivel maxim.

Pentru a putea expedia gunoaiele din București apartinând Primăriei Municipiului București și Voluntari către Oltenița, Ulmeni, Călărași, au apărut tentaculele 3, 4 și 5, respectiv primarul sectorului  2 – Mugur Toader, primarul sectorului 3 – Robert Negoiță și primarul sectorului 5 – Daniel Florea care au încheiat contracte ilegale, frauduloase de milioane de euro și fără organizarea unei licitații publice cu Utiltrailer și Cassano Metal, societățile paravan care gestionează periculoasa groapă de gunoi Oltenița, Ulmeni, Călărași apartinând caracatiței.

Dar, cum deșeurile produse de bucureșteni aparțin prin lege Primăriei Municipiului București care este obligată să asigure depozitarea acestora în condiții de siguranță, responsabilitatea totală fiind a Primarului General, astfel era necesar ca la nivelul Primăriei Municipiului București să se dea o hotărâre de consiliu prin care să se transfere depozitarea deșeurilor la primăriile de sector și de acolo la Ulmeni.

Aici apar tentaculele caracatiței 6, 7, 8 și 9 prin funcționarii publici ai Primăriei Municipiului București numiți de Pandele sau care răspund la ordinul acestuia:

Adrian Iordache, șeful juridicului din Primăria Municipiului București, finul lui Radu Dinulescu fost șef al juridicului din Primăria Municipiului București și consultantul personal a lui Pandele pe linie de infracțiuni, au conceput împreună pe linie juridică exodul deșeurilor din București la Ulmeni.

Magdalena Iuga, un dinozaur vechi din cadrul Primăriei Municipiului București, director în cadrul Serviciului de Utilitate Publică, despre care se spune că este atât de bogată încât și-a cumpărat o insulă în Marea Mediterană, aceasta a conceput toate rapoartele din partea serviciului de Utilități publice prinvind transferul deșeurilor la Ulmeni la ordinul Gabrielei Firea.

Pavel Gagiu și Daniel Istrati, Directori ai Serviciului Public la Primăria Municipiului București aduși de Pandele de la Voluntari, au conceput rapoartele de specialitate privind hotărârile Consiliului General al Municipiului București privind transferul deșeurilor la Ulmeni.

Un tentacul important este Sorin Chiriță, administratorul public al Primăriei Municipiului București, prieten vechi cu Pandele, adus de acesta de la Constanța și care a semnat toate actele frauduloase privind exodul deșeurilor din București spre Ulmeni.

Alte tentacule ale caracatiței sunt Remus Șpan, fost lucrător la fosta Unitate 2 și un sfert luat de Pandele și pus în funcții la Voluntari și transferat ulterior la Primăria Municipiului București. Acesta este finul lui Nelu Iordache implicat în dosarele penale ale acestuia.

Soția acestuia Diana Șpan, director în Primăria Municipiului București la Direcția Palate Brâncovenești.

Toate Hotărârile Consiliului General al Municipiului București fabricate de Firea si grupul din Primăria Municipiului București au fost anulate pentru ilegalitate de Prefectul Municipiului București.

Cu toate acestea Firea și caracatița ei s-au riscat și au fost încheiat contracte de zeci de milioane de euro fără licitație publică așa cum prevede legea cu Utiltrailer și Cassano Metal, societățile care gestionează groapa de gunoi de la Ulmeni deținută prin interpuși de cuplul Firea Pandele.

Tentaculul de forță este Mărioara Artemis Gătej, șefa Gărzii Naționale de Mediu care protejează întreaga afacere având pe comisarul Valentin Neagoie care fabrică probe și falsifică procese verbale de control pentru menținerea activității dezastruoase de la Ulmeni.

Aceștia primesc ordine de la Guvern prin Virgil Guran, consilier guvernamental transmise vărului acestuia Florin Guran comisar la Garda Naționala de Mediu.

Activitatea și poluarea de la groapa de gunoi Ulmeni se desfășoară prin interpușii lui Florentin Pandele și ai Gabrielei Firea în societățile Utiltrailer și Cassano Metal care gestionează dezastrul de la groapa de gunoi Ulmeni sunt apropiații acestui cuplu, printre care iese în evidență Răzvan Vasilică Stoica, unul dintre asociații Cassano, conform informațiilor de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului vine din sfera de influență a PSD Ilfov, alt tentacul al caracatiței.

Stoica a intrat în organizația județeană a PSD în anul 2015, pe când aceasta era condusă de tandemul Gabriela Firea – președinte – și Florentin Pandele – soț și vicepreședinte. La începutul lui 2016, pentru scurt timp, a fost viceprimar cu atribuții de primar în comuna ilfoveană Dobroești, unde l-a avut coleg pe Cătălin Raimond Dorojan, pe atunci secretarul primăriei. Acesta este soțul Gabrielei Dorojan, șefa Agenției pentru Protecția Mediului Ilfov care a avut-o ca adjunctă pe Angelica Cobzaru, sora Gabrielei Firea și care a semnat avizul de mediu pentru firma Cassano Metal.

Autorizarea activității de la Utiltrailer și Cassano Metal a fost facută ilegal prin comiterea de infracțiuni de Steluța Boitan, Director Executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Călărași și Păun Maria, Director la Serviciul Reglamentari la Agenției pentru Protecția Mediului Călărași, fără deținerea documentelor prevăzute de lege. Aceste două doamne reprezintă tentacule importante ale caracatiței pe linie autorizativă. Mai mult, doamna director Păun Maria de la Agenției pentru Protecția Mediului Călărași este rudă de gradul doi cu Păun Benonie Victoras și Păun Mircea de la Utiltrailer și Cassano Metal, acționarii interpuși ai cupului Firea -Pandele. Aceștia reprezintă tentaculele caracatiței care asigură partea operativă.

Tentaculele în curs de descoperire vizează relațiile guvernative la nivel înalt, relațiile din cadrul instituțiilor care protejează această afacere dar și a celor din rândul OIREP -urilor și a reciclatorilor finali care facilitează fraudarea banilor publici și implicit contaminarea populatiei a Siturilor Europene protejate și a celor arheologice de importanță mondială.

Video cu reportajul TV de la Realitatea Plus


https://www.facebook.com/watch/?v=3082965181930036