9 februarie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Capitalele Europene ale Culturii în 2022 au predat ştafeta oraşelor Timişoara, Veszprém şi Elefsina, la Muzeul Acropole din Atena

Foto: News.ro

În cadrul unei ceremonii care a avut loc la Atena, în Grecia, Capitalele Europene ale Culturii din anul 2022 au predat ştafeta, oficial oraşelor care au fost desemnate pentru acest titlu, în anul 2023,  mai exact Timişoara (România), Veszprém-Balaton (Ungaria) şi Elefsina (Grecia).

Conform unui comunicat de presă, de marţi, al Centrului de Proiecte al Primăriie Timişoara, preluat de News.ro,  Esch-sur-Alzette (Luxemburg), Kaunas (Lituania) şi Novi Sad (Serbia), cele trei Capitale Culturale Europene în 2022, au predat oficial prestigiosul titlu oraşelor Timişoara (România), Veszprém-Balaton (Ungaria) şi Elefsina (Grecia) – Capitalele Europene ale Culturii în 2023.

”Ceremonia s-a desfăşurat pe 9 ianuarie, la Muzeul Acropole din Atena, sub titlul „O flacără pentru cultură şi un viitor comun” şi a fost marcată de momente artistice, dar  şi de discursurile reprezentanţilor fiecărui oraş  care a fost prezent.

Alexandra Rigler, directoarea Centrului de Proiecte al Municipiului Timişoara şi Demeter András István, secretar de stat în Ministerul Culturii, au reprezentat Timişoara la acest eveniment simbolic”, se precizează în comunicat. Atena a fost primul oraş care a fost desemnat Capitală Culturală Europeană în anul 1985, la iniţiativa fostei ministre a culturii, Melina Mercouri, din Grecia, şi a omologului său francez, Jack Lang.

Ete important de menționat faptul că obiectivul a fost acela de a aduce cetăţenii europeni aproape, prin cultură, istorie şi valori comune. Oraşul Timişoara a fost desemnat Capitală Europeană a Culturii în 2023, iar ceremonia de deschidere este programată să aibă loc în perioada 17-19 februarie a.c.. Prin urmare, în oraș  vor fi organizate o serie de spectaloe şi evenimente speciale.

Print Friendly, PDF & Email