Capitala este sufocată de praful din şantiere. Ce spune Garda de Mediu

Foto: news.ro

Zone întregi din Capitală sunt învăluite în praf zi și noapte. Praful se regăsește pe trotuare, pe străzi, în case și în plămânii locuitorilor. Printre sursele principale de poluare sunt și șantierele care țin de primarii, care nu respectă normele elementare de mediu, potrivit stiripesurse.ro.

Muncitorii de la Administrația Domeniului Public din sectorul 2 al Capitalei au fost surprinși în timp ce tăiau cu flexul niște borduri, fără să folosească niciun sistem de aspirare sau de stropire.

Nici zona Doamna Ghica nu stă mai bine. Un șantier al primăriei Capitalei activează neîmprejmuit cu plasă de protecție, așa cum cere legea, de unde basculantele ies fără să fie spălate.

Reprezentanții Gărzii de Mediu București au evitat să facă declarații, însă au spus că vor merge pe șantierele indicate pentru a verifica dacă normele de mediu sunt respectate.

La începutul anului, Bucureștiul se afla pe locul 7 în Europa, la poluare. Activiștii de mediu susțin că după gazele de eșapament, șantierele, alături de alte activități economice, reprezintă a doua mare sursă de poluare.