23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Cântăreţul The Weeknd scoate la licitaţie, exclusiv în format NFT, o colecţie unică de lucrări grafice şi muzică

Foto: news.ro

Cântăreţul canadian The Weeknd va scoate la licitaţie, exclusiv în format NFT, o colecţie unică care conține  lucrări grafice şi muzică nouă, potrivit news.ro. 

Colecţia NFT – activ digital unic, care nu poate fi replicat, cunoscut sub numele de jeton nefungibil (non-fungible token – NFT) – va fi  disponibilă spre vânzare pe 3 aprilie, pe Nifty Gateway.

S-a mai anunțat că licitaţia va începe cu vânzarea a trei lucrări de artă, însoţite de câte un segment al unui nou cântec. Ele pot fi cumpărate în număr nelimitat.

O licitaţie deschisă 24 de ore este centrată pe o lucrare grafică şi noua piesă, completă şi nefiltrată. Câştigătorul acesteia  se va transforma în  singura  persoană care va deţine cântecul pe care The Weeknd nu îl va lansa pe nicio platformă.

Lucrările artistice au fost dezvoltate de Strange Loop Studios în colaborare cu The Weeknd.

Duncan Cock-Foster, co-fondator al Nifty Gateway, a declarat: „Intrarea lui The Weeknd în spaţiul NFT marchează un moment fundamental în istoria NFT. Faptul că unul dintre cei mai influenţi cântăreţi R&B ai generaţiei noastre creează în acest mediu este o validare pentru întreg spaţiul NFT”.