Cannes va interzice acostarea navelor de croazieră poluante

Staţiunea mediteraneană Cannes de pe Coasta de Azur va interzice începând de anul viitor acostarea ambarcaţiunilor poluante în încercarea de a creşte calitatea aerului din localitate. Interdicţia va viza navele care nu respectă limitarea la 0,1% a conţinutului de sulf din combustibilul folosit, scrie Agerpres. Turiştii aflaţi la bordul ambarcaţiunilor care încalcă aceste reglementări în domeniul mediului riscă să nu poată debarca în stațiunea franceză.

”Nu suntem împotriva navelor de croazieră. Suntem împotriva poluării. Nu vom mai accepta pasageri de pe nave de croazieră care poluează”, a declarat David Lisnard, primarul orașului Cannes. Stațiunea din Franța este considerată al patrulea cel mai important port francez în care acostează nave de croazieră.

În virtutea politicii Uniunii Europene pentru un aer mai curat, reglementarea privind utilizarea obligatorie a combustibililor marini cu conţinut scăzut de sulf este deja aplicată în Marea Baltică, Marea Nordului şi în zona Canalului Mânecii şi ar putea fi extinsă în Marea Mediterană.