28 iulie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Cannes 2021 – “Onoda – 10.000 Nights in the Jungle” de Arthur Harari va deschide Un Certain Regard

Foto: news.ro

Filmul “Onoda – 10.000 Nights in the Jungle” al regizorului francez Arthur Harari va deschide secţiunea Un Certain Regard, pe 7 iulie, anunţă organizatorii Festivalului de Film de la Cannes, potrivit news.ro. 

Filmat în japoneză,  dar care reprezintă o coproducţia internaţională spune povestea soldatului Hiroo Onoda care a fost trimis pe o insulă în Filipine în 1944 să lupte contra ofensivei americane. Pe măsură ce Japonia se preda, Onoda a ignorat acest lucru, antrenat să supravieţuiască cu orice preţ în junglă, a continuat războiul său. I-au trebuit 10.000 de zile pentru a capitula, refuzând să creadă că Al Doilea Război Mondial s-a încheiat.

Cu al doilea lungmetraj (şi primul în selecţia de al Cannes), Arthur Harari îşi impune creaţia şi oferă un film important despre angajament şi timp.

Produs de Nicolas Anthomé, filmat în întregime în Asia, “Onoda – 10.000 Nights in the Jungle” a fost scris de Arthur Harari şi Vincent Poymiro. Filmul va fi proiectat, în premieră mondială, pe 7 iulie, în deschiderea Un Certain Regard, înainte ca juriul să  acorde  premiile, pe 16 iulie.

Lungmetrajul „La civil”, regizat de Teodora Mihai şi produs de Hans Everaert pentru Menuetto, Jean-Pierre şi Luc Dardenne, Cristian Mungiu pentru Mobra Films, şi Michel Franco, a fost selectat în competiţia Un Certain Regard din cadrul Festivalului de Film de la Cannes de anul acesta.

De fapt, optsprezece filme au fost selectate în secţiune, producţii din ţări ca Belgia, Austria, Israel, Rusia, SUA, Turcia şi Franţa.

Cea de-a 74-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc între 6 şi 17 iulie.