Candidaţii pentru funcţia de procuror european  susținut  astăzi interviul

 

    Opt candidaţi la funcția de procuror european din partea României susţin interviul în faţa unei comisii conduse de ministrul Justiţiei, Ana Birchall.

     Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei,  magistraţii care şi-au depus candidatura pentru funcţia de procuror european sunt: Borcoman Cătălin-Laurenţiu, Bulancea Marius Bogdan (procuror de la DNA), Dumitresc Constantin Claudiu, Ecedi Stoisavlevici Laura, Horodniceanu Daniel – Constantin (fost şef DIICOT), Hach Elena (cu condiţia depunerii unor înscrisuri de recunoaştere a gradului profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cel mai târziu până la data susţinerii interviului), Nolden Nicoleta şi Radu Răzvan – Horaţiu.

     Se pare că toți cei menționaţi sunt procurori, mai puțin Nicoleta Nolden, care în prezent  este judecător la Curtea de Apel București.

    „Candidații selectați vor susține interviul în fața comisiei de selecție prezidată de ministrul justiţiei care va avea loc în data de 9 iulie 2019, la sediul Ministerului Justiției din Bucureşti, Str. Apolodor nr.17, sector 5. Candidații se vor prezenta la interviu în ordine alfabetică”, se mai arată în anunțul Ministerului.

     Conform Ministerului Justiției pentru ca o persoană să fie desemnată candidat în numele României pentru funcția de procuror european trebuie să îndeplinească câteva cerințe, dupa cum urmează: să fie cetăţean român, să aibe domiciliul în România, să fie procuror sau judecător cu o vechime în această calitate de minimum 15 ani sau să fie procuror cu grad profesional de Parchet de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau judecător cu grad profesional de curte de apel. De asemenea, mai este nevoie să aibe experiență practică relevantă în sistemul judiciar românesc și să cunoască la un nivel tehnic avansat limba engleză sau franceză (cunoaşterea la nivel avansat a unei a două limbi de circulaţie internaţională reprezintă un avantaj).

     După ce candidații vor susține interviul, comisia de la Ministerul de Justiție va  selecta trei candidați, care vor fi incluşi în lista pe care ministrul Justiţiei o va înainta Consiliului Uniunii Europene.

(sursa foto- Romania Libera)