Cancerul, principala cauză de deces în țările bogate! Vezi ce spune ultimul studiu al specialiștilor

Cancerul este principala cauză de deces în ţările cu venituri ridicate, în timp ce bolile cardiovasculare continuă să fie ucigaşul numărul unu în statele cu venituri reduse. Asta arată un studiu publicat de prestigioasa revistă medicală The Lancet, potrivit hotnews.ro. Cercetarea a fost prezentată în cadrul congresului anual al Societăţii Europene de Cardiologie, desfăşurat la Paris.

Decesele provocate de cancer în ţările cu venituri ridicate au devenit de două ori mai frecvente în comparaţie cu cele asociate bolilor cardio-vasculare, susțin oamenii de știință care au lucrat la studiul amintit.  Potrivit cercetării, cancerul este responsabil de majoritatea deceselor (55%) înregistrate în țările cu venituri ridicate, de 30% dintre decese în țările cu venituri medii și de 15% în țările cu venituri reduse.

În ceea ce privește bolile cardio-vasculare, acestea reprezintă cauza a 23% dintre decese în țările cu venituri ridicate, a 41% în țările cu venituri medii și a 43% dintre decese în ţările cu venituri reduse.

Studiul a fost realizat pe 162.534 de persoane adulte cu vârste cuprinse între 35 şi 70 de ani din 21 de ţări, monitorizate în medie 9,5 ani.