22 ianuarie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Canal+ nu va mai difuza ceremonia de decernare a premiilor Festivalului de la Cannes

Foto: News.ro

Grupul de televiziune Canal+ a anunțat că renunţă să transmită ceremonia de decernare a premiilor Festivalului de Film de la Cannes, din cauza audienţei tot mai scăzute din ultimii ani.

France Télévisions este posibil să preia drepturile de difuzare, discuţiile cu Pierre Lescure, preşedintele festivalului, şi Thierry Frémaux, delegatul general, fiind în desfăşurare, după cum a relatat Le Point.

Canal+ nu va mai transmite ceremonia din 2022, a declarat Gérald-Brice Viret, directorul de programe al grupului.  Se pare că acesta va fi finalul unui parteneriat de 28 de ani dintre festival şi postul de televiziune. Potrivit lui, France Télévisions va difuza ceremoniile de deschidere şi închidere ale ediţiei viitoare a festivalului, ce va avea loc între 17 şi 28 mai 2022.

În același timp, reprezentanţii France Télévisions au confirmat pentru AFP că a fost făcută o propunere festivalului pentru un parteneriat media. Deocamdată, „nu a fost luată o decizie” şi discuţiile continuă cu Pierre Lescure şi Thierry Frémaux, a precizat grupul audiovizual public, care a subliniat că a fost surprins de decizia Canal+.

Cea de-a 74-a ceremonie de închidere a Festivalului de la Cannes a fost urmărită, în iulie, pe Canal+, de 875.000 de telespectatori, potrivit Le Figaro. Audienţa a fost similară celei înregistrate în 2019, însă mult mai scăzută faţă de recordul din 2013, când decernarea premiilor a fost urmărită de 2,2 milioane de telespectatori.

Print Friendly, PDF & Email